Logo szkoły

os. Szymanowskiego 10

32-020 Wieliczka

tel. 12 278 18 65

Jadłospis

Jadłospis - ul. Kościuszki 51 

                        

 

Jadłospis - Os. Szymanowskiego 10

 

Poniedziałek 06.02
Śniadanie – Chleb pszenno- żytni(40g) [zawiera gluten, sezam] z masłem(5g) [zawiera mleko], wędlina wieprzowa(20g), ogórek
kiszony(10g) [zawiera gorczycę], natka pietruszki(3g), kakao(150g) [zawiera mleko]
Śniadanie II – Jabłko(50g)
Obiad – Zupa zalewajka z ziemniakami(250g) [zawiera seler, gluten, mleko]
Risotto z mięsem drobiowym, jarzynami i sosem pomidorowym(150g) [zawiera mleko, gluten], kompot(150g)
Podwieczorek – Kanapeczki z serkiem białym na słodko(25g) [zawiera gluten, mleko], rodzynki(3g), herbatka malinowa(150g)

Wtorek 07.02
Śniadanie– Płatki kukurydziane na mleku(150g) [zawiera mleko]. Chleb graham(30g) [zawiera gluten, sezam] z masłem(5g)
[zawiera mleko], filet z bobrownik(20g), papryka czerwona(10g), zielona cebulka(3g), herbata z cytryną(150g)
Śniadanie II –Banan(50g)
Obiad – Zupa pomidorowa z ryżem(250g) [zawiera seler, gluten, mleko]
Łazanki z kiełbaską, białą kapustą i koperkiem(150g) [zawiera gluten], jabłko(50g), kompot(150g)
Podwieczorek – Budyń(200g) [zawiera mleko], wafle kukurydziane(20g)

Środa 08.02
Śniadanie –Chleb wieloziarnisty(40g) [zawiera gluten, sezam] z masłem(5g) [zawiera mleko], jajko na twardo(40g) [zawiera
jaja],
ogórek świeży(10g), kolorowa cebulka(3g), kawa inka(150g) [zawiera mleko, gluten]
Śniadanie II –Mandarynka(50g)
Obiad – Krupnik na wywarze mięsno warzywnym z kaszą pęczak i ziemniakami(250g) [zawiera seler, gluten]
Kopytka ze słodką śmietanką waniliową(150g) [zawiera gluten, mleko, jaja], banan(35g), kompot(150g)
Podwieczorek - Weka(30g) [zawiera gluten] z masłem(5g) [zawiera mleko], pasztet pieczony (15g), pomidorki koktajlowe(10g),
herbata z cytryną(150g)


Czwartek 09.02
Śniadanie – Płatki ryżowe na mleku(150g) [zawiera mleko]. Chleb pszenno- żytni(30g) [zawiera gluten, sezam] z masłem(5g)
[zawiera mleko], pasta rybna(20g) [zawiera rybę, mleko], rzodkiewka(10g), szczypiorek(3g), herbata z cytryną(150g)
Śniadanie II – Jabłko(50g)
Obiad –Krem marchewkowy z grzankami(250g) [zawiera seler, gluten, mleko]
Gulasz drobiowy(110) [zawiera gluten], kasza jęczmienna(80g) [zawiera gluten], surówka coleslaw(70g) [zawiera jaja,
gorczycę], kompot(150g)
Podwieczorek–Koktajl mleczno- truskawkowy(150g) [zawiera mleko], biszkopty(15g) [zawiera gluten, jaja]

Piątek 10.02
Śniadanie – Chleb graham(40g) [zawiera gluten, sezam] z masłem(5g) [zawiera mleko], wiórka serowe(20g) [zawiera mleko],
pomidor(10g), kiełki(3g), kakao(150g) [zawiera mleko]
Śniadanie II – Marchewka(50g)
Obiad – Zupa koperkowa z makaronem(250g) [zawiera seler, gluten, mleko]
Jajko w sosie chrzanowym(110g) [zawiera jaja, mleko, gluten], ziemniaki(100g) [zawiera mleko], surówka
wielowarzywna(80g), kompot(150g)
Podwieczorek – Galaretka owocowa(150g), andruty(20g) [zawiera gluten, jaja]

Intendent zastrzega sobie prawo do drobnych zmian w jadłospisie