Logo szkoły

os. Szymanowskiego 10

32-020 Wieliczka

 

tel. 12 278 18 65 (Os. Szymanowskiego 10)

 

      12 395 84 21 (ul. Kościuszki 51)

Jadłospis

 

Jadłospis - ul. Kościuszki 51 

 

 

 

 


        

Jadłospis - Os. Szymanowskiego 10

 

Poniedziałek 18.03
Śniadanie– Chleb wieloziarnisty(40g) [zawiera gluten, sezam] z masłem(5g) [zawiera mleko], wędlina wieprzowa(20g), ogórek kiszony(10g)
[zawiera gorczycę], zielona cebulka(3g), kawa inka(150g) [zawiera mleko, gluten]
Śniadanie II – Jabłko(50g)
Obiad – Zupa Solferino(250g) [zawiera seler, gluten, mleko]
Łazanki z mięsem drobiowym, kiełbaską, białą kapusta i koperkiem(150g) [zawiera gluten], słupki marchewki(50g),
kompot(150g)
Podwieczorek – Słodkie kanapeczki – weka(30g) [zawiera gluten] z masłem(5g) [zawiera mleko], dżem brzoskwiniowy(10g),
herbata z cytryną(150g)


Wtorek 19.03
Śniadanie– Kasza manna na mleku(150g) [zawiera mleko, gluten]. Chleb pszenno- żytni(40g) [zawiera gluten, sezam z masłem(5g)
[zawiera mleko], serek żółty(20g) [zawiera mleko], pomidorki koktajlowe(10g), szczypiorek(3g), herbata z cytryną(150g)
Śniadanie II –Banan(50g)
Obiad – Zupa koperkowa z ryżem(250g) [zawiera seler, mleko]
Pieczeń rzymska w sosie własnym(110g) [zawiera gluten], ziemniaki(100g) [zawiera mleko], sałata zielona ze
śmietaną(80g) [zawiera mleko], kompot(150g)
Podwieczorek – Koktajl mleczno-bananowy z płatkami migdałowymi(150g) [zawiera mleko, orzechy], wafle kukurydziane(20g)


Środa 20.03
Śniadanie– Chleb graham(40g) [zawiera gluten, sezam] z masłem(5g) [zawiera mleko], parówka z szynki(40g), mix
warzywny(10g), roszponka(3g), kakao(150g) [zawiera mleko]
Śniadanie II – Winogrono(50g)
Obiad – Barszcz biały z ziemniakami i kiełbaską(250g) [zawiera seler, gluten, mleko]
Racuchy drożdżowe z musem jabłkowym(150g) [zawiera gluten, mleko, jaja], kompot(150g)
Podwieczorek - Weka(30g) [zawiera gluten] z masłem(5g) [zawiera mleko], wędlina drobiowa(20g), ogórek świeży(10g),
herbata z cytryną(150g)


Czwartek 21.03
Śniadanie– Płatki owsiane na mleku(150g) [zawiera mleko, gluten]. Chleb wieloziarnisty(40g) [zawiera gluten, sezam] z masłem(5g)
[zawiera mleko], kiełbasa krakowska podsuszana(20g), kolorowa papryka(10g), natka pietruszki(3g), herbata z cytryną(150g)
Śniadanie II – Mandarynka(50g)
Obiad – Krem z groszku zielonego z groszkiem ptysiowym(250g) [zawiera seler, gluten, mleko, jaja]
Pulpeciki drobiowe w sosie pieczarkowym(110g) [zawiera jaja, gluten, mleko], kasza(80g) [zawiera gluten], surówka z
ogórka kiszonego z cebulką(80g) [zawiera gorczycę], kompot(150g)
Podwieczorek– Budyń waniliowy(150g) [zawiera mleko], herbatniki(15g) [zawiera gluten, mleko]


Piątek 22.03
Śniadanie– Chleb pszenno- żytni(40g) [zawiera gluten, sezam] z masłem(5g) [zawiera mleko], jajko na twardo(40g) [zawiera
jaja], rzodkiewka(10g), zielona cebulka(3g), kawa inka(150g) [zawiera mleko, gluten]
Śniadanie II –Jabłko(50g)
Obiad – Zupa jarzynowa z ryżem(250g) [zawiera seler, gluten, mleko]
Ryba po grecku(100g) [zawiera rybę, gluten], ziemniaki(100g) [zawiera mleko], tarta marchewka(80g), kompot(150g)
Podwieczorek – Ciasto murzynek(50g) [zawiera gluten, jaja], herbatka owocowa(150g)


Intendent zastrzega sobie prawo do drobnych zmian w jadłospis